Rundstykker uten fodmaps som fint kan spises uten at det trigger symptomer for de med irritabel tarm (IBS). For andre som ellers sliter med trøblete mage kan disse være verdt å prøve.
På et kvarters tid er rundstykkene ferdig stekt og klare til å nytes. Ingrediensene er stort sett matvarer du har stående i skapet fra før og mangler du noe er det bare å bytte ut. Oppskriften kan dobles og du har nok til å ta med deg i matpakken på jobb eller på tur.
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det det er en samlet masse.
125 g havregryn
1 ss linfrø (kan byttes ut med andre typer)
1 ss chiafrø (kan byttes ut med andre typer)
125 g cottagecheese (ca 4 ss)
2 egg
1 ts bakepulver
1/3 ts salt (en klype)
Stekes midt i ovnen på varmluft: 200 grader i 10-12 min.
For en fin rund form på rundstykkene bløter du hendene i kaldt vann og former de runde før de legges på bakepapir.
For andre variasjoner kan du bytte ut frøene med: solsikkefrø, gresskarkjerner, mandler, valnøtter, peanøtter. Eller ha i andre krydder eller urter som setter smak.
Rundstykkene kan spises rett etter steking og smaker fortreffelig med en skive gulost eller hjemmelaget syltetøy.