Hva er sunnest av ferske og frosne grønnsaker?

Behandlingsprosessen som frukt, grønnsaker og bær går gjennom har blitt så bra utviklet det siste tiåret at de ikke taper noe særlig av næringsstoffene sine. Det vil si at de har et nokså likt næringsinnhold som ferske råvarer. De fleste eksperter vil allikevel alltid anbefale fersk mat.

Minus med frosne grønnsaker: Ved koking i vann siver mye av vitaminene og mineralene ut i vannet, mens mesteparten beholdes ved woking eller damping.

Minus med ferske grønnsaker: Fersk frukt og grønt som ligger for lenge i butikken kan tape mer næringsverdi enn grønnsaker som har blitt frosset ned. Vitamin-C og -B er vitaminer som man finner i mye frukt og grønnsaker som er særlig lys-, varme og oksygenfølsomme. Hvis du har frukt eller grønnsaker som begynner å bli myke har de trolig mistet mer vitaminer enn frossenmaten inneholder. På vinteren kan frukt og grønnsaker som blir solgt i butikken ha ligget lenge på lager eller blitt transporter over store avstander, de kan da inneholde mer sprøytemiddel for at de skal ha lengre holdbarhet.