Hvor mye proteiner bør en få i seg hver dag?

Generelle anbefalinger fra verdens helseorganisasjon ligger på rundt 0,75-0,8 gram protein per kilo kroppsvekt per dag for en normal ikke så aktiv person.
Dersom du trener bør du få i deg noe mer ettersom en aktiv muskulatur har et større behov for proteiner. Jo mer du trener jo mer protein per kilo kroppsvekt anbefales. Intensitet har ikke like mye å si som treningsmengde.

En som trener 3-4 ganger i uken har gjerne behov for 1- 1,2 gram protein pr kg kroppsvekt/dag, mens en idrettsutøver eller en mosjonist som trener veldig mye (5-7 ganger /uke) kan ha et behov på 1,2 – 1,8 gram protein pr kg kroppsvekt /dag.
Dette gjelder uansett om du er styrkeutøver eller utholdenhetsutøver.

Ungdom som trener mye, f.eks. de som går på idrettsgymnas kan ha et ganske stort proteinbehov. Ettersom de er i vekst kan de ha et behov opp mot 2 gram protein pr kg kroppsvekt /dag.

Ser man på hva den norske befolkning spiser så ser man at man stort sett dekker proteinbehovet med et variert kosthold. De som trener mye og har et større behov har også et større inntak av mat gjennom dagen og trenger som regel ikke ekstra tilskudd.