Italiensk pizza

 

Denne pizzaoppskriften passer perfekt til deg som ikke liker å bruke lang tid på middagen eller stresse med matlaging i det du kommer hjem fra jobb.

Pizzadeigen kan lages på morgenen før du går på jobb eller kvelden i forveien siden den skal kaldheves. Deigen legges i en plastbolle med lokk eller plastikkpose over i kjøleskapet hvor den heves over flere timer eller over natten. I tillegg brukes det kaldt vann og halvparten av gjæren som en ellers ville brukt i en vanlig pizzadeig.

I denne oppskriften er den røde sausen byttet ut med lett rømme, og kjøttdeigen med parmaskinke.
Kaldhevingen får bunnen til å bli som en italiensk ovnsbakt restaurantpizza, og fyllet kan varieres etter ønske.

Vel bekomme!

Oppskrift kaldhevet pizzadeig

Pizza4 dl kaldt vann
2 ss olje
1 ts salt
Røres sammen
Hvetemel siktes i røren til deigen blir god å kna i (ca 10 dl)

Fyll

ca 4 ss rømme
nykvernet pepper etter ønske
ca 150 g ost
3 cherrytomater
1/4 rødløk
1/2 rød chili
ca 75 g strandaskinke

Fremgangsmåte

PizzaSett ovnen på 225 grader C
Kjevle deigen ut etter heving til den blir et par mm i tykkelse
Smør på et tynt lag med rømme og krydre med pepper
Fordel rødløk rundt på pizzaen
Legg skiver med parmaskinke så det dekker hele pizzaen
Strø ost over
Skjær opp tomater i skiver og legg over osten
Krydre med oregano til slutt
Stekes på brett i 15-20 min midt i ovnen, til osten er gyllen og bunnen sprø

Annet tilbehør som passer denne varianten

Ananas
Champignon
Hvitløk blandet i rømmen
Chili
Seranoskinke
Svarte oliven
Det meste av tilbehøret bør legges oppå osten

Bilde: Denne pizzaen ble laget for 2 personer og dermed halvert oppskrift
Pizzaen kan serveres med salat som tilbehør eller toppes med ruccola