Maten som påvirker humøret ditt

Hvilken type mat du inntar kan påvirke humøret ditt. Er du lei av å være sur og gretten eller ha svingende perioder med godt og dårlig humør i løpet av en dag så kan det være lurt å gå gjennom hva du spiser.

Et matinntak fylt med raske karbohydrater eller mat med tomme kalorier vil påvirke blodsukkeret ditt. Med et inntak av slike matvarer vil blodsukkeret stige raskt, for deretter å dale ned igjen. Du kan med dette også oppleve rask tilbakevendende hunger og tretthet.

Velg mat som metter og mat som holder blodsukkeret stabilt. Med protein, gode fettkilder og fullkornsprodukter må magen og tarmen jobbe lenger med hver komponent og dermed holder du deg mett lenger og blodet får jevn tilførsel av glukose.
Anbefalte matvarer kan være produkter som havregryn, fisk, grove kornprodukter, avocado, rene kjøttprodukter, egg og nøtter.

Det er også vist at et tilstrekkelig høyt nivå av vitamin D har god virkning på humøret og kan motvirke depresjon. Får du ikke i deg nok fisk og for lite sollys på kroppen anbefales tilskudd av tran hver dag.

Vel så viktig er det å ha riktig måltidsrytme avgjørende for hvordan humøret ditt er. Humøret henger mye sammen med når energiinntaket ditt foregår. Kroppen har størst nytte av jevn tilførsel, og frokost er like viktig som siste kveldsmåltid. Energi er som brensel for kroppen og når du ikke har spist på lenge vil kroppen begynne å gå på tomgang. Det som egentlig skjer er at blodsukkeret ditt faller og humøret og kreftene deretter. Til og med hjernen din blir påvirket av et lavt blodsukker.