Saftige IBS-rundstykker

Rundstykker uten fodmaps som fint kan spises uten at det trigger symptomer for de med irritabel tarm (IBS). For andre som ellers sliter med trøblete mage kan disse være verdt å prøve.

På et kvarters tid er rundstykkene ferdig stekt og klare til å nytes. Ingrediensene er stort sett matvarer du har stående i skapet fra før og mangler du noe er det bare å bytte ut. Oppskriften kan dobles og du har nok til å ta med deg i matpakken på jobb eller på tur.

 

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til det det er en samlet masse.

125 g havregryn

1 ss linfrø (kan byttes ut med andre typer)

1 ss chiafrø (kan byttes ut med andre typer)

125 g cottagecheese (ca 4 ss)

2 egg

1 ts bakepulver

1/3 ts salt (en klype)

 

Stekes midt i ovnen på varmluft: 200 grader i 10-12 min.

For en fin rund form på rundstykkene bløter du hendene i kaldt vann og former de runde før de legges på bakepapir.

 

 

For andre variasjoner kan du bytte ut frøene med: solsikkefrø, gresskarkjerner, mandler, valnøtter, peanøtter. Eller ha i andre krydder eller urter som setter smak.

Rundstykkene kan spises rett etter steking og smaker fortreffelig med en skive gulost eller hjemmelaget syltetøy.