Slik blir du kvitt cellulitter

Nå som sommeren er på anmarsj er det på tide å legge bort vintertøyet og tre inn i de minimale lette sommerklærne. Det er ikke bare bare å hoppe inn i bikinien og sprade rundt på stranden når en må blotte sin bleke vinterkropp som att på til disser av tyngdekraften og bølger seg av de forhatte cellulittene.

Appelsinhud

Den ruglete overflata på huden (som overflaten på en appelsin) setter vanligvis seg på lårene eller rumpa er et normalt fenomen hos kvinner og er en stor årsak til at kvinner skyr stranda om sommeren. Cellulitter er ikke en sykdom og det er ikke en farlig tilstand å ha. Det er arvelig og opptrer som regel først rundt 20-årene. Noen opplever å få cellulitter etter fødsel mens noen får det ikke før etter overgangsalderen. Et fåtall utvalgte, som supermodeller og idrettsutøvere, unngår fullt og helt den skrekkomtalte «sjarmerende» hudstrukturen, mens vi andre må venne oss til å la det være som det er, eller behandle det på best mulig måte.
Selv om lårene og rumpa er de mest vanlige plassene å få det på, er også mage og overarmer utsatte plasser. Tilstanden kommer av at fett hoper seg opp under huden og endrer hudstrukturen. Har man overflødig fett på kroppen kan det gjøre appelsinhud mer fremtredende.
Appelsinhud er vanligere hos kvinner enn menn fordi menn har en annen fordeling av muskel og fettmasse enn kvinner. Røykere er også mer utsatt da de får mindre spenstig og elastisk hud som ofte fører til disse karakteristiske inndragningene i huden.

Behandling

Det finnes en rekke behandlingsmetoder og kjerringråd som skal hjelpe mot cellulitter, men de fleste har dessverre minimal virkning. En rekke hudkremer og kosttilskudd som finnes på markedet har som regel få om ikke noe bevist dokumentasjon på bedring av problemet.
Oppskriften fra de fleste leger og hudleger for å dempe eller drive tilbake cellulittene er sunn mat, mosjon, god hudpleie og en god dose tålmodighet.
Med trening strammes huden opp og muskelvev tar plass der fettvev forbrennes. Et fettfattig og fiberrikt kosthold med masse frukt og grønnsaker og vann renser kroppen. Gi kroppen ukentlig skrubb for å fjerne døde hudceller og påfør kroppen lotion for å gi rikelig med fuktighet.

7 tips kort oppsummert

Livsstilsendring
trening / styrketrening
vektnedgang (dersom overvektig)
fiber
5 om dagen (frukt og grønnsaker)
2 liter vann pr dag
røykeslutt