Superenkel mangoshake, sommerens store hit?

Denne forfriskende mangoshaken med ingefær og lime er en vinner i sommervarmen. Samtidig som den inneholder lite kalorier, gir den også metthetsfølelse og gir kroppen viktige næringsstoffer.

Ingredienser
– 1 mango
– 1 ss ingefær, hakket i litt små biter (ta en bit og prøv deg frem etter hvor sterk du vil ha smaken)
– 1 lime
– 2 dl melk
– 1 håndfull isbiter
– 1 neve mynte

Ha alle ingrediensene i en hurtigmikser eller smoothiemaskin og press over lime. Kjør til en jevn konsistens. Hell i glass og nyt!

Mango inneholder store mengder vitamin A, som er viktig for synet og for at kroppen skal vokse og utvikle seg. I tillegg inneholder den også mye vitamin C, som er en viktig antioksidantkilde.
Lime er også rik på vitamin C.
Melk er en god kilde til kalsium, proteiner, fosfor, jod og vitamin B2 og B12.
Ingefær har en gunstig effekt på magen, den reduserer luft og kan virke stabiliserende for de med irritabel tarm. Den er proppfull av antioksidanter og kan dempe betennelse. Ingefær øker også blodgjennomstrømningen, har positiv innvirkning på kolesterolet og kan bidra til å forhindre høyt blodtrykk, slag og hjertesykdom. En enkeltstudie fra Columbia University i USA på overvektige menn, viser at ingefær også kan øke forbrenningen og fremme følelsen av metthet.
Mynte har en gunstig effekt på fordøyelsen, og skal hjelpe mot oppblåsthet. Den inneholder både vitamin A, C og magnesium.

Oppskriften er hentet fra Bama.no

 

 

 

Referanser:
Mansour M.S, NI Y.M, Roberts A.L, Kelleman M, Roychoudbury A, St-Onge M.P. Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study. 2012 Oct;61(10):1347-52. doi: 10.1016/j