5 tips til sunnere grillmat

1. Magert kjøtt

Laks, kyllingfilet, kalkun, indre og ytrefilet av svin inneholder mindre fett, salt, og karbohydrater en blandede kjøttprodukter som pølser, hamburgere, spareribs og marinerte kjøttstykker. Unngå fettranden på kjøtt som f.eks koteletter eller grillribbe.
Du i deg mindre mettet fett og mer protein ved å velge rene kjøttprodukter noe som er viktig med tanke på kolesterol, hjerte og karsykdom og vektbalanse. Er hamburgere og pølser et must gå for de magre variantene eller sjekk næringsinnholdet på pakken. Unngå ventepølser mens grillingen pågår, da kan du fort kan hive i deg 500 kalorier ekstra av bare en pølse i brød med tilbehør.

 

kyllingspyd

 

2. Hjemmelaget Potetsalat

Det beste alternativet vil være en hjemmelaget potetsalat med kalde ferdigkokte poteter, krydder, urter, vårløk, litt sennep og mager kesam. Potetsalater som man kjøper er vanligvis laget på majones og rømme og har som regel et høyt kalori- og fettinnhold. Denja potetsalat god og lett og Delish potetsalat er noen av de bedre når man sammenligner kaloriinnhold.

 

 

3. Brødvalg

Du kan spare opptil 150 kcal dersom du bytter ut hamburgerbrødet eller pølsebrødet med en skive vanlig grovt brød. Dersom du må ha med kjøpte pølsebrød kan du spare mye kalorier ved å velge riktig type. Golden grovt polarbrød og Hatting fiberrikt brød er blant annet sunnere alternativ enn de mer kaloririke Chicago og Newyork-brødene fra hatting.

 

 

4. Hjemmelaget dressing eller sunnere kjøpevarianter

Det finnes utallige mange måter å lage dressinger på og når man lager dem selv blir resultatet mye sunnere. En enkel dressing kan blant annet bestå av mager kesam og krydder og urter, eller kaldpresset olivenolje og urter. Av kjøpedressinger vil thousand island max 3% fett være et bra alternativ dersom du er opptatt av kaloriinnhold, mens idun urtedressing er bra med tanke på type oljeinnhold.

 

5. Grillede grønnsaker og salat

Grønnsaker og salat er absolutt det beste tilbehøret man kan velge til grillmaten. Grønnsaker i folie med krydder eller urter eller tredd på et grillspyd penslet med litt olivenolje gir deg masse gode næringsstoffer og gir deg lite kalorier. Lag en stor frisk salat med masse farger og gjerne tilsett belgfrukter som bønner eller linser for å gi mer protein som metter. Fyll minst en tredjedel av tallerkenen med grønnsaker eller salat, så unngår du å fylle opp med unødvendige kalorier fra alt det andre som står på bordet.

 

grillede grønnsaker

 

 

 

 

 

.