Hjemmelaget stekt ris

Har du dilla på asiatisk mat kan denne enkle retten være midt i blinken for deg. Når man lager retten fra bunnen av har man den fordelen at man selv får bestemme næringsinnholdet.

Denne oppskriften har jeg fått av min mor som igjen har fått den fra en venninne fra Vietnam. Denne stekte risen er svært enkel å lage.

 

DSC_0042Til 6 pers beregnes

– 6 dl tørr ris (kokes på forhånd, se fremgangsmåte på pakken)
– 1 finhakket løk, 2 fedd hvitløk
– 1 boks skinke eller 2 kyllingbryst i terninger
– ca 200 g reker (kan sløyfes)
– 5-6 champion eller en boks sjampinjong uten kraft (kan sløyfes)
– 200 g grønnsakblanding (frossen)
– 3 egg
– 1 ts gourmet powder (bot ngot) – kjøpes i innvandrerbutikk (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Risen (jeg foretrekker Basmati) skylles godt.
Ha i like deler ris og vann, litt salt.
Kok på høy varme under lokk til det bobler og skru ned til veldig svak varme og la det stå til vannet er forsvunnet
(10-15 min)

Løk og hvitløk finhakkes og surres i litt olje ( husk å røre ) på sterk varme i ca 2 min.
Skinke eller kyllingterninger surres i litt olje på medium varme (husk å røre).
(Du kan bruke kyllingbryst av en ferdigstekt kylling eller ferske kyllingbryst.)
Surr oppskåret sjampinjong i litt olje.
Lag en eggeomelett og del den opp og bland med resten.
Smak til med litt salt og pepper og eventuelt gourmet powder.
Til sist blander du risen med resten av ingrediensene og lar det surre litt i stekepanna.
Rekene blandes i til slutt før servering.

 

Næringsinnhold per pers (med skinke)
456 kcal
8 g fett
65 g karbohydrater
3 g fiber
30 g protein