En suppe kan enkelt lages med grønnsaker, smakstilsetninger, væske og eventuelt noe kjøtt, fisk eller skalldyr. For å være sikker på at en får i seg mat som ikke skaper problemer ved irritabel tarm bør en lage mest mulig mat fra bunn av.
Supper kan lages i alle mulige varianter det er bare fantasien som setter grenser (og noen få ingredienser som må utelukkes ved irritabel tarm).
BASISOPPSKRIFT
- Velg ut de grønnsakene du vil bruke i suppen og kutt dem opp i terninger.
- Tilsett vann, kokosmelk eller laktosefri fløte/melk.
- Ha i buljong av typen maggi fond cup okse/kylling
- Kok til grønnsakene til de er møre
- Smakstilsett med friske urter, krydder uten løk/hvitløk, salt og pepper, chili, lime, etc
Bruk gjerne en stavmikser til slutt dersom du ikke ønsker biter i suppen.
Når suppen er servert kan man tilsette laktosefri rømme eller kesam mager laktosefri.
Grønnsaker (IBS-vennlige) som kan brukes:
Brokkoli
Gulerot
Tomat
Tomat på boks
Paprika
Sellerirot
Fennikel
Squash
Ingefær
Purreløk (kun den grønne delen)
Vårløk (kun den grønne delen)
Pastinakk
Poteter
Gresskar (japansk)
Kålrabi
Lime
Chili
TIPS: En kremet søt suppe laget på gulrot, squash, potet eller gresskar, med buljong, krydder og fløte smaker utmerket med ovnsstekt spekeskinke drysset på toppen.