Bærekraftig julegavetips

Ønsker du å gi bort bærekraftige julegaver kan du for eksempel gå for spiselige gaver. Gi bort sunne og gode matvarer som feks:

  • Nøtter og frø: Nøtter og frø er en god kilde til protein, fiber og sunne fettsyrer, og kan være en god snacks eller tilsetning i salater og müsli.
  • Frukt og bær: Frukt og bær er rike på vitaminer, mineraler og antioksidanter, og kan være en god erstatning for søtsaker og snacks. Du kan for eksempel kjøpe inn en fersk fruktkurv eller pakke sammen en pose med frosne bær.
  • Oljer og dressing: Oljer og dressinger laget av friske råvarer, som for eksempel olivenolje, avocadoolje, eplecidereddik og hjemmelaget pesto, kan være en god måte å tilføre sunne fettsyrer og smak til salater og retter.
  • Havreprodukter: Havreprodukter som havremel, havregryn, havrekjeks og havregrøt er en god kilde til fiber og protein, og kan være en god måte å få i seg næringsstoffer på en sunn måte. Du kan for eksempel lage en havregrøt eller en granola med havremel og bær, og pakke den inn i en fin boks eller pose.
  • Te og kaffe: Te og kaffe kan være en god måte å få i seg antioksidanter og næringsstoffer på en sunn måte. Du kan for eksempel gi bort en fin tekanne med et utvalg av forskjellige te, eller en kaffebønne som er brent og malt på en spesiell måte.