IBS-vennlig – Glutenfri – Ostekake

Oppskrift:

Bunn:
Digestive Biscuits1 pakke Digestive Biscuits (175 g) (Kjøpt på bunnpris)
100 g smeltet smør

 

Fyll:
1 pakke sitrongelè
80 g melis
1 boks philadelphia laktosefri (200g)
1 boks laktosefri lettrømme
1 boks laktosefri kremfløte
Blåbær

 

Slik lager du ostekaken:
1. Lag sitrongelè med halvparten vann som står oppgitt på pakningen, sett til avkjøling
2. Knus kjeksen i en brødpose
3. Bland kjeks og smør i en bolle og trykk blandingen ned i en smurt kakeform (25-30 cm), du kan også bruke bakepapir i formen.
4. Pisk fløten til den blir stiv
5. Rør sammen melis, philadelphia og rømme i en bolle og venn inn kremfløten og sitrongelèen.
6. Hell blandingen over kjeksbunnen og sett til avkjøling.
7. Når kaka er stivnet kan du pynte med bær.

 

  • Denne ostekaken er fri for gluten og laktose og kan spises av både de med glutenallergi og IBS (irritabel tarm).