Lavkarbo ostekake

Ostekake med friske bær er en super kake å lage til 17 mai. Denne oppskriften er enkel å lage med få ingredienser. Har du dårlig tid kan denne være klar til servering på en times tid.

Oppskrift

Bunn:

1 pose mandler ( hakket)

3 ss smør (smeltet)

Kakefyll:

1 pakke sukkerfri gelè , f.eks Eldorado bringebær /jordbær (kan også bruke vanlig freia gelè, men denne er det en del sukker i)
1 liten boks kremfløte, 3 dl
1 stor philadelfia ost , 200 g (eller annen naturell ost)
1 ss søtning sukrin eller sukrinmelis (kan sløyfes)

Bland sammen hakkede mandler og smeltet smør og trykk det sammen til en bunn i kakeformen. Du kan selv velge mengde mandler etter hvor tykk bunn du ønsker. Lag geleen ved å koke opp halv mengde vann og blande inn pulveret. Dersom du bruker vanlig sukrin kan det være greit å blande dette inn i geléen slik at det løser seg opp. Sett geleen til avkjøling (max 15 min) og pisk deretter sammen krem av fløten. Bland forsiktig inn philadelfiaost, søtning og avkjølt (men ikke stiv) gelè i kremen. Hell røren over bunnen og sett til avkjøling. Pynt kaken med det du vil av frukt.

Pyntet med friske jordbær og granateple
Pyntet med friske jordbær og granateple

Fordeler med lavkarbokake på 17-mai

Lavkarbokaken øker ikke blodsukkeret ditt og du får dermed ikke blodsukkersvingninger som kan sette humøret ditt på prøve. Med lavkarboingredienser slipper du sukkerkick senere på dagen.

Unngå stress med en enkel forfriskende ostekake =)

Tips til raskere baketid

Mandlene knuses fort i blender eller kjøkkenmaskin.
Bruk smeltet smør på tube, eller smelt smør i mikro.
Gelèen avkjøles raskere om den helles over i en ny bolle og settes kjølig i feks. vinduskarm/kjøleskap.
Avkjøling i fryser vil stivne kaken på en halvtimes tid.