Lavkarbo – lapper

Lavkarbo mini-lapper ble laget ut fra en miks av hva som var i skapet og en blanding fra ulike oppskrifter. Poenget var å få så like lapper som man mulig kan sammenlignet med vanlig lappe-bakst, ut fra lavkarbo-bakeingredienser. Kan nytes rykende ferske, uten pålegg eller med det pålegget du måtte ønske.

 

Oppskriften ble som følger:

3 egg

2 ss sukrin

1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

2 ss creme fraiche

2 ss fiberhusk

Rør sammen ingrediensene i en bolle og la det svelle noen minutter så røra blir tykk. Dette ble en svært tykk røre så det kan lønne seg å ha i litt mindre fiberhusk om en ønsker tynnere lapper. Sukrin må brukes etter ønsket søtsmak på lappene. Smak gjerne på røra før du steker så finner du ut av hvordan du vil ha den. Denne røra resulterte i 7 små tykke minilapper. De ble stekt i panne på middels høy varme i masse Rørossmør.

Deler man oppskriften i 7 vil hver lappe inneholde 0,38 karbohydrater, for de som er ekstra nøye med sukkerinnholdet og ikke ønsker blodsukkerstigning.

 

Passende pålegg som ikke gir stor blodsukkerstigning: bær, sukrinmelis, rømme, peanøttsmør, smør, hvitost, skinke, bacon eller hjemmelaget syltetøy uten tilsatt sukker.