Slik kan kostholdet påvirke din hud

Opplever du tørr hud og kanskje kløe i hodebunnen?

Det er flere ting som kan på virke huden vår. Blant annet vil mange merke nå som været skifter og det blir kaldere ute at huden blir tørr. Dette kommer gjerne av den tørre og kalde lufta og at vi holder vinduer og dører igjen i huset for å holde på varmen. Dermed blir lufta innendørs tørr og avgir lite fuktighet til huden. Etter at vi ble mer nøyaktig med hygienen vil mange merke på hendene etter utallige håndvask at disse tørker ut. Smør deg gjerne med en god fuktighetskrem for å tilføre fukt til hendene. 

Men det er ikke bare årstiden med tørr luft som har noe å si for huden vår. Kostholdet vårt spiller også inn. Er det noe du kan gjøre noe med så er det å følge disse tipsene: 

  1. Kutt ut hvitt sukker og søtsaker.  Sukker er betennelsesfremmende kost og vil tørke ut huden.
  2. Drikk vann. Huden kan bli tørr om man får i seg for lite væske. Drikk når du er tørst og få i deg ekstra væske ved økt fysisk aktivitet og ellers ved opphold i varmere klima. Fargen skal være klar og det skal være rikelig uten lukt når man tisser på toalettet.
  3. Spis antiinflammatoriske (betennelseshemmende) matvarer som gir huden næringen den trenger innenfra. Huden trenger næring i form av vitaminer og mineraler den også og lite kan av dette kan påvirkes gjennom kremer man smører utenpå huden. Gode kilder til antiinflammatoriske matvarer er: bær, grønnsaker, nøtter og fet fisk.
  4. Få i deg rikelig med umettede fettsyrer. Umettede fettsyrer frakter de fettløselige vitaminene rundt i kroppen og er i tillegg bra for vår hjertehelse. Gode kilder: fet fisk, planteoljer, oliven, avocado, nøtter og frø.