Å få tak i glutenfrie lomper er ikke alltid det aller enkleste. Du finner dem på noen bakeri, og kan gjerne bestilles over nettet, men hvorfor ikke lage dem selv?
Denne oppskriften inneholder ingredienser som de fleste cøliakere eller de med irritabel tarm har fra før av i skapet. Her er det brukt Røros-meierismør tatt rett fra kjøleskapet som er blitt knadd inn i deigen. Du kan selvfølgelig bruke vanlig smør eller hvilke som helst poteter du har tilgjengelig.
Disse smakte fortreffelig godt både med pålegg til frokost, sammen med grillpølsa til middag eller som dessert med sukker på. Det beste av alt er at en ikke kjenner at det er brukt glutenfritt mel.
Oppskrift
300 g skrelt mandelpotet
1/2 – 1 ts salt
20 g smør
40 g glutenfri lys melblanding (Toro)
Slik gjør du det:
Kok mandelpotet (5 min koking-la trekke 15-20 min til de er møre)
Mos potetene oppi en bolle, tilsett salt og kna inn smør og tilsett mel litt etter litt til du har en fast masse. Lag en pølse og del opp i passende biter. Kjevle dem ut til runde emner, strø gjerne litt ekstra glutenfritt mel for at de ikke skal klistre seg til kjevla, og stek på middels varme til de blir lysebrune.
Passer også godt for de med irritabel tarm (IBS).