Granola passer perfekt som crunch til yoghurten. Med litt mer tyggemotstand i frokosten får systemet mer å jobbe med, man blir dermed mere mett. Med litt mer frø og nøtter i måltidet får man også mere vitaminer i seg som styrker immunforsvaret.
Finn frem frø, kjerner og nøtter som du har fra før av i skapet. Man må ikke nødvendigvis følge en oppskrift.
Her har jeg brukt:
1 overmoden banan
2 ss akasiehonning
8 ss gresskarkjerner
6 ss solsikkekjerner
2 ss sesamfrø
2 dl havregryn
Banan og honning blandes sammen – bruk gjerne en stavmikser for å få det helt jevnt.
Rør inn resten av ingrediensene og bland godt sammen. Spre blandingen over en bakepapirkledd stekeplate.
Stek i ca 15-18 minutter på 180 grader midt i ovnen. Rør litt i blandingen underveis for å snu på blandingen og få det jevnt stekt. Granolaen er ferdig når den er gyllenbrun og dette kan variere fra ovn til ovn.