Hjemmelaget enkel Granola

Granola passer perfekt som crunch til yoghurten. Med litt mer tyggemotstand i frokosten får systemet mer å jobbe med, man blir dermed mere mett. Med litt mer frø og nøtter i måltidet får man også mere vitaminer i seg som styrker immunforsvaret.

Finn frem frø, kjerner og nøtter som du har fra før av i skapet. Man må ikke nødvendigvis følge en oppskrift.

Her har jeg brukt:

1 overmoden banan

2 ss akasiehonning

8 ss gresskarkjerner

6 ss solsikkekjerner

2 ss sesamfrø

2 dl havregryn

Banan og honning blandes sammen – bruk gjerne en stavmikser for å få det helt jevnt.

Rør inn resten av ingrediensene og bland godt sammen. Spre blandingen over en bakepapirkledd stekeplate.

Stek i ca 15-18 minutter på 180 grader midt i ovnen. Rør litt i blandingen underveis for å snu på blandingen og få det jevnt stekt. Granolaen er ferdig når den er gyllenbrun og dette kan variere fra ovn til ovn.