Hvem sier nei takk til en sukkerfri dessert i hverdagen?
Desserter og matvarer uten sukker (karbohydrater) påvirker i liten grad blodsukkeret ditt. Med et jevnt blodsukker oppnår du bedre helse og bedre humør, og kan dermed spises med god samvittighet.
Ingredienser:
1 pakke eldorado sukkerfri gelé (bringebær eller jordbær)
2 dl kremfløte
1 boks philadelphia (200 g)
sukrinmelis (valgfritt, ha i 1-2 ss dersom du liker det litt søtt)
Fremgangsmåte:
- Kok opp 5 dl vann (bruk gjerne vannkoker) og rør ut gelépulveret.
- Ha kremfløte, philadelphia og sukrinmelis i en bolle og visp sammen, bruk gjerne håndmikser for å få en klumpefri røre.
- Rør inn geléen når den har blitt litt avkjølt (lunken, men ikke stivnet).
Sett blandingen til avkjøling i kjøleskapet noen timer og volá så har du en sukkerfri supergod dessert.
Topping – sukkerfri alternativ:
bær, ulike varianter
hakkede/knuste mandler blandet med smeltet smør (på bildet)